1-3 dages levering | Produceret i Danmark

Mere end 20.000 straps solgt

Sprog

Der er et hav af kosttilskud derude som er svære at finde rundt i. Hvad er nødvendigt og hvad er spild af penge?

Jeg har arbejdet i fitness industrien i over årti og har arbejdet for dig. 

Umiddelbart vil jeg nævne 2 kosttilskud som aldeles brugbare, men ikke nødvendige.

Idag handler det om min favorit.

Kreatin.

Kreatin er den første og et af de mest populære kosttilskud inden for fitnessverdenen. Det har vundet stor popularitet på grund af dets evne til at forbedre styrke, muskelvækst og fysisk ydeevne.

Nu bliver det lige hurtigt lidt nørdet, det skal nok blive kort. 

Kreatin findes allerede i vores krop, primært i musklerne. Det dannes ved omdannelse af aminosyrer i leveren og nyrerne. Det fungerer som en energikilde under intens fysisk aktivitet og er involveret i processen med at genopbygge adenosintrifosfat (ATP), som er den primære energikilde til muskelkontraktion.

Når det indtages, oplagres det i musklerne som kreatinfosfat. Under træning eller fysisk anstrengelse omdannes kreatinfosfat til kreatin og frigiver en fosfatgruppe, som hjælper med at genopbygge ATP og forsyne musklerne med hurtig energi. Dette kan øge kroppens evne til at udføre korte og intense træningsøvelser, såsom vægtløftning eller sprint.

Så helt kort: Du kan løfte tungere vægte, flere gange og det giver bedre resultater.

Udover det oplever mange også at kreatin reducere muskelømhed og fremskynder restitutionen efter træning.

Nogle undersøgelser tyder på, at kreatin kan have positive virkninger på hjernens kognitive funktioner, såsom hukommelse og koncentration.

"Hvor meget skal jeg tage?"

Den typiske dosis er 3-5 gram om dagen alt efter hvor meget muskelmasse du har. Har du mere muskelmasse = skal du bruge mere kreatin.

"Tager jeg på af det?"

Ja. Men en anden måde end du tænker. Kreatin trækker væske ind intramuskulært, det vil sige ind i musklerne. Der er snak om 1-2 kg og det vil kun få musklerne til at fremstå pænere, så nej - Det gør dig ikke tyk. 

"Virker det for mig?"

Min anbefaling er at prøve det af i 1-2 måneder og tracke progressionen. Kan du se at dine løft bliver bedre, så er det høj sandsynlighed kreatinen der virker. 

Hvis ikke, så kan du være en af de få 'non-responders' som har nok fra naturens side eller får det igennem kosten.

Det er et af de billigste kosttilskud der er + det har den mest veldokumenterede virkning. Prøv det af 👍